uutta projektia etsimään..

Toukokuisia terveisiä! Olen harkinnut Suomeen muuttoa tässä useamman kerran (en oikeasti!!!!) kun täällä on lämpötilat tippunut ja sateet alkaneet. Täällä siis mennään tiukasti kohti ankeaa talvea.. Toukokuu täällä on ollut kuulemma ennätyskylmä ikuisuuksiin.. Ylihuomenna pitäis tippua yöllä neljään asteeseen, huomenna ja tänä yönä tulee vettä taas vaihteeksi.  Että vähän käy kateeksi kun kaikki laittelee niitä ihania kesäkuvia ja Juhannusjuttuja sieltä Suomesta!

Spidermanin lähtötilanne, vinttikoira :)

Spidermanin lähtötilanne, vinttikoira 🙂

kaunis spidie

kaunis spidie

hämis kuukausi sitten, niin komea :) ja näyttää niin paljon paremmalta!

hämis kuukausi sitten, niin komea 🙂 ja näyttää niin paljon paremmalta!

Paikallinen talvi ei kuitenkaan ole niin paha kuin Suomessa. Toisaalta olis kiva että olis lunta, mutta talvi täällä ei juuri Suomen kesää huonommaksi jää, toisina päivinä jopa paremmat kelit. Lämpötilat voi talvellakin olla päälle 20 astetta eikä ne yksittäisten öiden -1’C asteet  niin paljon harmita. Vesisateita riittää (tuollaisina päivinä olis kiva kun olisi siistissä sisätoimistotyössä!), mutta välissä on sitten ihan hienoja kelejä. Mulla on paha aavistus että tästä talvesta tulee runsassateinen.. ei oo vielä pahimmat sadekuukaudet päällä ja jo on tullut vettä ihan kiitettävästi.

Se niistä säätiedotteista.

Tallin asukkeja, harmaa Garyn polle (kisoissa huomenna) ja mulla reenissä oleva "skippy" 2v ruuna,

Tallin asukkeja, harmaa Garyn polle (kisoissa huomenna) ja mulla reenissä oleva ”skippy” 2v ruuna,

Garyn kilpailematon 3v ruuna "squeek", mulla reenissä myös

Garyn kilpailematon 3v ruuna ”squeek”, mulla toistaiseksi reenissä myös, gary ottanee itselleen lähempänä starttia.

Garyn 3v ruuna "bubble", kärsii synnynnäisistä polvivaivoista ja lomailee tällä hetkellä

Garyn 3v ruuna ”bubble”, kärsii synnynnäisistä polvivaivoista ja lomailee tällä hetkellä

Viimeksi kerroin uudesta tuttavuudesta, Hämähäkistä. Oltiin jo tosi lähellä tositoimia, mutta koska näköjään mitään ei voi saada liian helposti, suunnitelmat meni päin puuta. Silloin kun hämis tuli taloon, arvelin että sillä on pienen pieni vanha vamma vas. etusen jänteessä (ilmeisesti kolahtanut joskus kun siinä on pieni pläntti valkoista karvaa), mutta en tutkinut sitä sen tarkemmin kun en nähnyt siihen syytä. Poni lähti laitumeen ja tuli takas talliin 6 viikkoa myöhemmin. Aloiteltiin reeni tosi hiljalleen, saatiin poika uusiin kilogramma lukemiin (lue: näyttämään hevoselta eikä vinttikoiraluurangolta) ja hiljalleen alettiin korjaamaan vanhoja kengitysvirheitä.

Alkuun hämiksen kaviot oli pahasti kipeät, mutta ajan kanssa päästiin niistä ylitse. Hevonen ei vieläkään tuntunut kympiltä käteen. Taivutettaessa reagoi molemmista vuohisnivelistä. Piikitettiin ennenkuin alettiin hiittaamaan viimeistelyjä. Hevonen ei senkään jälkeen tuntunut 100%. Mitään ulkoista vammaa, lämpöä, pulssia tms. ei enää tuntunut löytyvän. Hakkasin hetken päätä seinään. Alkuperäinen treenisuunnitelma pitkittyi entisestään. Pari viikkoa sitten vas. etusen vuohinen keräsi yllättäen nestettä, nousten ylöspäin jalkaa ja näytti että jänne olis reagoinut myös.

Mulla reenissä oleva 3v "sarvikuono" tai omistajan mukaan "prince".

Mulla reenissä oleva 3v ”sarvikuono” tai omistajan mukaan ”prince”.

Skiphead! Skippyllä on reikä päässä :)

Skiphead! Skippyllä on reikä päässä 🙂 Taitaa järki karata päästä!

Kutsuin lekurin paikalle, jonka mukaan nivelessä on vaan tulehdus joka hoidettiin muutamassa päivässä pois. Noh, nesteen laskettua jänteessä näkyi yhä selvemmin paukama. Lekuri tuli taas tarkastamaan ja sanoi ”se on vaan paksua nahkaa, ei huolta ei toi mitään ole”. Luonnollisesti halusin uskoa lekuria vaikka mieltä kalvasi.. Olihan siinä selkeästi paksua nahkaa, mutta sen alla oli paukama. Varovasti jatkoin hevosen liikkuttelua, luottaen eläinlääkäriini. Parin päivän jälkeen kutsuin lekurin paikalle uudestaan ja vaadin jänteen skannauksen. Ja tittidii. Siinä meni mun tavoitteellinen rahantekokone. Hoidattamalla nyt olis 35% mahdollisuus (kalliilla keinoilla jopa 40-50%) saada jänne vielä kestämään kovaa reeniä, mutta ei ole riskin ja rahan arvoista. Kyllä vituttaa, en enää ikinä usko lekureita vaan kuuntelen mitä oma pää näkee ja vaadin hoitoa sen mukaan..  eniten vituttaa että itse menin uskomaan lekuria….. paksua nahkaa jep jep..

Halusin pitää Hämiksen itsellä ratsuna myöhemmin (jalka tulee kestämään perusratsujuttuja täysin mainiosti, mutta ei kovaa reeniä), mutta ajoitus ei vaan ole oikea. Joten poni lähtee myyntiin (ilmaiseksi hyvään kotiin) nyt ja jos ei sitä kukaan tuollaisena halua niin sitten 3-4kk laidunlomalle ja katsotaan mitä sitten tehdään. Jos olis kyseessä ilkeä tai millään tapaa huonotapainen hevonen niin laittaisin lyijyä silmien väliin. Spidie on kuitenkin aivan liian kaunis, ihana, luppana ja ihmisrakas enkelilapsi, joka ansaitsee löytää mukavan kodin jostain 🙂 Ja itsellä etsinnässä uusi projektihevonen…

Tältä spiderman näyttää tänään. Nyt on kertynyt vähän jo ylimääräistä painoa ja poika näyttää tukevalta, kun ei oo viikkon tehnyt mitään ja sitä ennenkin oli viirusta ja muuta jalkavaivaa jotka pysäytti reenamista..

Tältä spiderman näyttää tänään. Nyt on kertynyt vähän jo ylimääräistä painoa ja poika näyttää tukevalta, kun ei oo viikkon tehnyt mitään ja sitä ennenkin oli viirusta ja muuta jalkavaivaa jotka pysäytti reenamista.. Kuvassa näkyy hämiksellä on hämähäkin purema selässä !

Niin joo, Marttiponi masa-mainio löysi myös uuden kodin, onnea uudelle omistajalle! 🙂

Muutoin töissä on semirauhallista, ei mitään megakiirettä. Ihan muutaman päivän sisällä olis tosin 4 uutta varsaa aloitettava kouluttamaan, eli kohta on taas kiirettä 🙂

Töiden ohessakin on ollut tekemistä ja tapahtumaa, on ollut jos jonkinlaista kissanristiäistä. Käytiin muutamissa upeissa häissä, on ollut kihlajaisjuhlia, synttärikemuja ja vaikka mitä.

Siinäpä jotain kuulumisia lyhyesti, sori oli tarkoitus kirjoitella enemmänkin mutta alkaa olla nukkumaanmenoaika 🙂 Ensi kertaan, moikkelis vaan!

Cookie, mulla väliaikasesti tallissa kun hevosen oma reenari on reissun päällä. Tää on parempi hevonen, voittanut useita lähtöjä!

Cookie, mulla väliaikasesti tallissa kun hevosen oma reenari on reissun päällä. Tää on parempi hevonen, voittanut useita lähtöjä!

Maaliskuussa käytiin muutamissa häissä, tässä yksi kuva :)

Maaliskuussa käytiin muutamissa häissä, tässä yksi kuva 🙂

1 thoughts on “uutta projektia etsimään..

Jätä kommentti