Behind the text

bbb

Olen 1990 syntynyt nuori nainen, viralliselta nimeltäni Jessika Ryymin. Valmistuin lukiosta ja piti tulevaisuutta suunnitella. Jatko-opiskelupaikkaa ei oikein irronnut, eikä opiskelu olisi oikein maistunutkaan. Niinpä aloin etsiä au pair töitä ulkomailta. Eräänä päivänä elokuussa 2009 tuli katsottua hevostalli.netin markkinat alueelta työpaikkoja ja silmiin osui ilmoitus, joka muutti elämäni totaalisesti.

Puhelinsoitto ja 1,5 viikon päästä löysin itseni töröttämästä Perthin kansainvälisen lentokentän edustalla.

Teen töitä laukkahevosten ratsastajana/valmentajana/kouluttajana Länsi-Australiassa, Perthissä. Aloitin hommat tekemällä 5kk tallitöitä täkäläisellä valmentajalla (Damian Winn), jonka jälkeen siirryin vain ratsastamaan freelancerinä. Pian aloin kouluttamaan ”irtohevosia” siellä sun täällä kunnes reilun vuoden kuluttua kysyntä nousi niin runsaaksi, että oli aika pistää oma talli pystyyn helpottaakseen toimintaa. Sittemmin olen hakenut ja saanut laukkahevosvalmentajan lisenssin ja tallikin kasvanut ja jatkaa kasvamistaan. Toiminta varsinaisesti vielä aluillaan ja asiakaskunta hakee edelleen muotoaan, mutta kiirettä pitää siihen pisteeseen ettei mulla usein ole aikaa enää blogia kirjoitella. Hevosia parhaillaan 15 tuntia päivässä 7 päivää viikossa.

Perth Kings Parkista kuvattuna. Ostin muuten muutama kuukausi sitten uuden puhelimen, Nokia Lumia 1020 jossa on 41megapikselin kamera. Tosi hyvää jälkeä jättää kamera, nyt on järjestään kaikki blogikuvat on otettu mun puhelimella.

Perth Kings Parkista kuvattuna.

Lähdin Ausseihin melko vahvalla pohjalla, sillä ikäni olen hevosten kanssa touhunnut. Ravihevosia on ollut kotona enemmän ja vähemmän aina vuodesta 1998 lähtien. Kilpaakin olen laskenut, C-kortti löytyy taskunpohjalta. Ensin harjoittelin poneilla ja sitten myöhemmin olen mennyt pari montéstarttia. Hevosten käsittelykokemusta löytyi aivan vastasyntyneistä pikkuvarsoista viirupäisiin nuorikkoihin ja kumppaneihin, sekä siitosoreihin.

sheepTalliarki ja työnteko oli tuttua puuhaa jo kotitallista (parhaimmillaan ollut päälle 10 hevosta) ja sen lisäksi olin vuodenpäivät ammattivalmentajalla töissä 2008-2009 opiskelujen ohella (asuin tallin päädyssä olleessa ”hevosenhoitajan kämpässä”), työhön kuului karsinoiden siivous, hevosten ruokinta, tarhaus, valjastus ja muu hoito ja tallin yleinen puhtaanapito. Sitä ennen olin yhden talven viikonloppuapuna hieman suuremmalla tallilla. Siellä työnkuvaan kuului lisäksi hevosten ajo ja ratsastus porukassa ja itsenäisesti.

40

 

vielä toinen pakollinen parisuhdekuva... käytiin casinolla kisojen jälkeen!

pakollinen parisuhdekuva

Vahvalla taustalla siis tulin ja vaikka itse sanonkin, olen pärjännyt erinomaisesti. Ratsastajana töitä riittää, vaikka olen pitkä (174,5cm) ja painoakin oli parhaillaan jopa 68kg (normaali 63kg) – se ei palkkapussissa näy jos todistaa itsensä päteväksi ratsastajaksi. Vaikka täällä perjaatteessa suositaan alle 60kg ratsastajia, on ne taidot tärkeämmät loppupelissä.

Kielellisesti puhuin kohtalaista englantia ennen tänne tuloa, tökeröä ehkä mutta asiat tuli joten kuten hoidettua. Kielitaito lähti täällä pikaiseen nousukehitykseen ja ajatuksena oli käydä jonain keväänä korottamassa lukion englanninnumeroa.. Noh tuota tuskin tulee enää tehtyä.

Nyt olen tänne jäämässä melkoisen pysyvästi. Koskaan en sano koskaan, mutta tällä hetkellä kun elämä rullaa täällä niin täällä ollaan. Työkuvioiden sujuvuuden lisäksi minua pitää tässä maassa parisuhde, olen melkein alkuajoista lähtien seurustellut paikallisen miehen Bradin kanssa ja asuttu jo useampi vuosi yhdessä.

3 thoughts on “Behind the text

  1. Hei! Minulla olisi muutama kysymys liittyen työskentelyyn talleilla australiassa, olisiko mahdollista saada s-postisi jotta voisin laittaa paremmin viestiä sinulle?

Jätä kommentti